Audioguide i Gamla Stan i Stockholm

Audioguide är för dig som vill gå på egen hand och i egen takt med din smartphone eller pad och uppleva Gamla Stan. Vi har tagit fram ett antal audioguider för olika önskemål och tillfällen.

"Den Historiska resan" för dig som vill följa med på en resa från när Stockholm grundades fram till när medeltiden tog slut. "Mord, död, bödeln och andra stackare" för dig som vill ha en blodig och skrämmande upplevelse av Gamla Stan som den faktiskt var för många hundra år sedan. "Sevärdheter" för dig som vill se de viktigaste och mest intressanta ställena i Gamla Stan, från Sveriges smalaste gata till det Kungliga slottet.

 

Bild på audioguide

 

Audioguide i Gamla Stan

Varje audioguide beskrivs på en egen sida som börjar med inloggningen till audioguiden (du skriver in din kod du fickefter fullgjord betalning) och under det finns ett antal ikoner som visar lite kortfattad information om audioguiden. Respektive ikon går även att välja för mer detaljerad info (testa gärna på ikonerna nedan). Alla audioguider går att hitta i menyn längst upp till vänster under rubriken "Audioguide".

Beräknad längd på audioguiderna

En audioguide är beräknad till 1 timma, 10 ljudfiler om vardera ca 3 minuter samt ca 15-30 minuters promenad. I ikonen ovan står det 1,0 vilket betyder att längden på guidningen är ca 1 timma och då hinner man lyssna i lugn och ro samt gå i lugn promenadtakt.

Max antal personer

Audioguidern är avsedd för en person då det endast gå att vara en person inloggad åt gången. Självfallet kan flera personer gå audioguiden, efter varandra eller lyssna på samma mobil/pad, då tiden den är tillgänglig är hela 6 timmar efter första inloggning.

Pris på audioguiden

Audioguiden kostar 69 kronor inkl. moms och betalning sker här på webbplatsen i förväg. Har man köpt en audioguide blir man alltid erbjuden (så länge audioguidningen är aktiv) att köpa ytterligare en för det rabatterade priset 49 kronor, detta kan man göra hur många gånger som helst.

Språkalternativen för audioguiden

Audioguiden är tillgänglig på Svenska eller Engelska.

Kombinera audioguiden med mat

Audioguiden ger möjlighet till rabatt på mat på restaurang KaffeGillet i Gamla Stan.

Hörselhjälpmedel för audioguiden

Audioguiden går att lyssna på via alla hjälpmedel (normalt mobil eller pad) som kan logga in på Internet och webbplatsen samt spela upp Mp3 filer.

Handikappanpassad audioguide

Auiodguiderna handikappanpassas ej då deltagaren själva väljer väg i Gamla Stan.

Ikonerna ovan visar från vänster:

  • Beräknad längd på audioguiden (i timmar)
  • Max antal personer
  • Pris på audioguiden inkl. moms (Svenska kronor)
  • Språkalternativen för audioguiden
  • Möjligheten att kombinera med en måltid/kaffe/etc.
  • Hörselhjälpmedel
  • Handikappanpassad för personer med svårighet att gå

Under ikonerna på resp. sida kommer en beskrivning av audioguiden inkl. en ljudfil och/eller en video som ger en audio/visuell demo av audioguiden.

 

Betalning av en audioguiden

Länst ner på varje sida finns knapparna med betalningsalternativen för audioguiden. Efter att du betalat får du en kod som du kan skriva in högst upp på sidan och därmed logga in till audioguiden, du får också möjligheten att starta audioguiden direkt i samband med betalningen. Du får också möjligheten att köpa ytterligare en audioguide för det rabatterade priset 49 kronor efter du loggat in, detta kan du göra hur många gånger som helst.

 Test