Audioguide i Gamla Stan - Mord, död, bödeln och andra stackare

Audioguiden "Mord, död, bödeln och andra stackare" i Gamla Stan i Stockholm är för dig som vill gå ha en egen guidning på egen hand och i egen takt med din smartphone eller pad och uppleva mord och död, träffa bödeln och andra stackare som leved i medeltidens Stockholm. Du betalar med Visa eller MasterCard kort, får en unik audioguide kod som du skriver in det gula fältet där det står "Audioguide kod" under denna text, sedan kan kan du logga in och starta din audioguide guidning.

Vill du ge bort en audioguidning som presentkort så kan du läsa mer om det längst ner på denna sida samt även ladda ner presentkortet som pdf fil.


Skriv in din audioguide kod i det gula fältet ovan och välj "Logga in" för att starta din audioguidning. Du har max 5 försök att skriva in rätt audioguide kod sedan blockeras du under 2 timmar. Detta är av säkerhetsskäl.

Bild på en audioguide

Beskrivning av audioguiden i Gamla Stan

Audioguide guidningen "Mord, död, bödeln och andra stackare" handlar om Stockholm på medeltiden. Vi besöker 10 ruskiga platser i Gamla Stan där hemska saker har hänt. I Stockholm på medeltiden kunde kvinnor, som straff, kunde få gå halvnakna runt hela staden före de utvisades därför att de begått ett litet brott. Där män slet långa arbetsdagar, dog vid 30 års ålder och straffades för småsaker

Vi berättar om bödeln, avrättningsplatser, rackare, spöken, bordeller m.m. Vi besöker Helvetet och får reda på hur hårt livet kunde vara förr i tiden. Vi berättar om kvinnor som "Gick med tunnan" och byggde större delen av dagens stora ö som Gamla Stan ligger på, hur avloppen fungerade förr i tiden och om ljugarbänken. Självfallet ingår Stockholms blodbad i berättelserna men även spöken, legender och annat kommer vi att berätta om

OBS: Denna audioguide guidning är inget vi rekommenderar för känsliga personer

 

 

Välkommen till audioguiden "Mord, död, bödeln och andra stackare".
GuideGamlaStanTest