Guidning i Gamla Stan - Från Grundande till Blodbad

Guidningen "Från Grundandet till Blodbad" i Gamla Stan i Stockholm är en resa på drygt 300 år där vi börjar några år före Stockholms officiellt grundande år 1252 och slutar vid Stockholms blodbad år 1520.

Det är den perfekta guidningen för de som vill veta hur det gick till staden grundades, få möta bödeln, få reda på hur det var i staden på medeltiden, träffa några männsikor som bodde där då, få reda på varför Gamla Stan är 3 gånger så stor idag som då och slutligen få uppleva det stora blodbadet inkl. sägner och skrönor.

Perfekt för företagsgruppen som har utländska gäster, skolklassen som vill få historia serverad på ett kul och intressant sätt eller bara för de som vill ha en underhållande guidning där vi berättar om Stockholms äldsta historia.

Bild på den s.k. VädersolstavlanVädersolstavlan som visar Stockholm år 1535. Foto av www.guidegamlastan.se, beskuren del av tavlan.

Beskrivning av guidning i Gamla Stan

Guidningen "Från Grundade till Blodbad" i Gamla Stan i Stockholm berättar om Stockholm från grundadet till det stora blodbadet år 1520, vi gör det på ett underhållande sätt som anpassad till dig och din grupp. Vi smyger på lite historiska kunskaper under tiden som vi får oss ett och annat skratt men även ett "hualigen så vidrigt".

Här får du och din grupp möta ett antal personer från medeltiden, bödeln, Skitstina, Gustav Vasa, Kristian tyrann, Johan Schantz m.fl. har du t.ex. utländska gäster från Frankrike så tar vi med René Descartes, är de från Tyskland berättar vi om Hansan och köpmännen från Lübeck mm. Är det en skolklass berättar vi lite extra om hur det var att växa upp i medeltidens Stockholm, från utbildning till arbete.

Är du en grupp som vill ha lite underhållning blandat med historia före ni skall ut och äta på kvällen så lägger vi in lite om medeltidens mat, drycker (inkl. hur man drack), godis, fester, högtider mm. Självfallet tar vi även med lite extra elände mm så ni har något att prata om på middagen.

Guidningen "Från Grundade till Blodbad" är till för dig som vill ha en trevlig stund i Gamla Stan där du får reda på saker som du kanske inte visste inkl. dolda markeringar och deras betydelse som ger dig en helt ny bild av Gamla Stan. Det finns mycket att se i Gamla Stan och ännu mer om man vet var man skall titta.

Välkommen till guidningen "Från Grundande till Blodbad".
GuideGamlaStan

Jo, en sak till. Är det så att din grupp är speciellt extra historieintresserade och vill att vi fokuserar på det mer än kombinationen underhållning och historia så gör vi det. Vi är specialister på Gamla Stan och dess historia och vågar påstå att vi kan mer om det än de flesta andra.Test