Guidning i Gamla Stan - Hemligheter

Guidningen "Hemligheter" i Gamla Stan i Stockholm tar dig med på en resa genom gränderna, torgen och bakgårdarna där vi hittar hemligheter som ofta är både svåra att hitta och veta vad de betyder. Många av dem har vi berättat om på vår andra webbplats www.stockholmgamlastan.se men några har vi sparat till bara den här guidningen.

Här berättar vi om hemliga gångar, markeringar i stenläggningen, sägner som finns att se i form av figurer i fasaderna, inristade årtal som väldigt få vet vad de betyder. T.o.m. ett spökhus tittar vi närmare på.

Detta är guidningen för dig som ha en verkligt intressant upplevelse i Gamla Stan som du sedan kan plåga vänner och bekanta som du tar med dig in tll Gamla Stan vid ett senare tillfälle. Här serverar vi verkligt onödigt vetande med verkligt spännande vetande som ger dig en ny syn på de som bodde i Gamla Stan i gamla tider.

Bild på hemligheter i Gamla StanAtlanterna vid Kornhamnstorg. Foto www.guidegamlastan.se

Beskrivning av guidning i Gamla Stan

Guidningen "Hemligheter" i Gamla Stan i Stockholm är den utlimata upplevelsen för dig som vill veta vad andra inte vet och gillar spännande berättelser. Vi berättar på ett sätt som är anpassat till din grupp och väver ofta in lite berättelser runt ett föremål, gravsten eller annan hemlighet.

Är du ett företag som skall ut och äta så serverar vi hemligheterna blandat med lite extra kryddor om dåtidens Stockholms mat och dryckesvanor etc. Är du en skolklass som vill ha en spännande upplevelse så tar vi med lite om barnen som växte upp i Stockholm förr i tiden och deras villkor, det var inte som idag kan vi lova.

I guidningen "Hemligheter" så kommer du att se saker och annat du inte sätt tidigare, i alla fall inte med full info vad det handlar om. Här tittar vi på hemliga gångar, markeringar i stenen som berättar gruvliga historier, föremål som är kopplade till sägner, årtal ingraverade i stenar som nästan ingen känner till o.s.v. Går vi guidningen på kvällen tittar vi också närmare på ett spökhus och berättar dess historia.

Välkommen till guidningen i Gamla Stan i Stockholm "Hemligheter".
GuideGamlaStanTest