Guidning i Gamla Stan i Stockholm

Vi på GuideGamlaStan erbjuder flera olika typer och teman av guidningar för grupper i Gamla Stan i Stockholm. Det är historiska, spännande, hemska eller skräddarsydda gudiningar. Alla guidningar framförs på ett underhållande sätt, många gånger i form av berättelser. Vår kunskap om Gamla Stan är ofta större än de flesta andra då vi ingår i gruppen med bl.a. StockholmGamlaStan och StockholmOldTown som är de största webbplatserna om Gamla Stan och som beskriver det mesta som finns där från 1000-talet fram till idag.

 

Bild på guidning

 

Guidning i Gamla Stan i Stockholm

Varje guidning beskrivs på en egen sida som börjar med ett antal ikoner som visar lite kortfattad information om guidningen. Respektive ikon går även att välja för mer detaljerad info (testa gärna på ikonerna nedan). Alla guidningar går att hitta i menyn längst upp till vänster under rubriken "Guidningar".

Beräknad längd på guidningen

Guidningarna har lite olika längd beroende på tema. I ikonen ovan står det 1,5 vilket betyder att längden på guidningen är ca 1,5 timma och då hinner man med allt som är planerat för denna guidning.

Längden på guidningen kan göras kortare (vi rekommenderar inte kortare tid en 1 timme) och längre (med max 30 minuter) utan att priset påverkas. Justeringar inom detta intervall behöver inte meddelas i förväg utan går bra att bestämma på platsen. En förlängning utöver 30 minuter måste bestämmas i förväg då det påverkar vår planering och priset.

Max antal personer

Guidningarna är lämpliga för max 40 personer sedan måste gruppen delas upp i flera grupper, då priset är per grupp så innebär det också en ökad kostnad. Ett sätt att komma runt detta om det är möjligt är självfallet att dela upp den stora gruppen i t.ex. två grupper som går guidningen efter varandra.

Vi rekommenderar grupper om max 30 personer då gränderna i Gamla Stan är smala och det kan vara svårt att höra och se allt om gruppen är för stor.

Pris på guidningen

Guidningarna har lite olika pris, normalpriset är 2.000 SEK + moms. Vi har inga priser som varierar beroende på gruppens storlek då arbetet är samma för oss oavsett gruppens storlek.

Rabatter ger vi dock om man bokar 2 eller fler guidningar efter varandra (inte samtidigt för då behövs 2 guider istället för en). Se priser nedan.

2 guidningar efter varandra samma dag: 3.500 SEK + moms*
3 guidningar efter varandra samma dag: 5.000 SEK + moms*

Språkalternativen för guidningen

Guidningarna erbjuds på olika språk beroende av vilken tema guidningen har. Normalt erbjuds alltid en guidning på Svenska eller Engelska. Några av guidningarna erbjuds även på Tyska, Finska eller Franska.

Kombinera guidningen med mat

Guidningarna kan alla kombineras med mat på restaurangen KaffeGillet som ligger mitt emot Storkyrkan i centrum av Gamla Stan. Vi tillhandahåller meny på både Svenska och Engelska som vi skickar direkt i samband med intresseanmälan. Det går även bra att få kaffe med kaka eller en öl, drink, glögg etc.

Vid bokning av restaurangen KaffeGillet kan vi även starta eller avsluta inne på restaurangen i deras 1300-tals valv. Vi kan t.o.m. börja guidningen till kaffet eller avsluta guidningen till fördrinken inne i restaurangen om så önskas.

Hörselhjälpmedel för guidningen

Vi använder moderna hjälpmedel för att ge personer med nedsatt hörsel en möjlighet att höra bättre.

Vi går igenom funktionen detta flera dagar före guidningen med resp. grupp där det finns personer med nedsatt hörsel och säkerställer att detta fungera före guidningen börjar. Det kräver en mobil (iPhone eller Android) eller en pad (iPad eller Android pad).

Handikappanpassad guidning

Guidningarna i Gamla Stan är normalt inte handikappanpassade, det beror mer på Gamla Stan än guidningarna. Det går dock att anpassa merparten av guidningarna till personer med rörelsehinder, läs mer här.

Ikonerna ovan visar från vänster:

  • Beräknad längd på guidningen (i timmar)
  • Max antal personer
  • Pris på guidningen exkl. moms (Svenska kronor)
  • Språkalternativen för guidningen
  • Möjligheten att kombinera med en måltid/kaffe/etc.
  • Hörselhjälpmedel
  • Handikappanpassad för personer med svårighet att gå

Under ikonerna på guidesidan kommer en beskrivning av guidningen inkl. en ljudfil och/eller en video som ger en audio/visuell demo av guidningen. Den guideade rutten är beroende av start- och slutpunkt samt kan variera beroende på önskemål. När gruppen är så stor att den måste delas upp i två eller fler delar kommer inte varje grupp att gå samma rutt även om start- och slutpunkten är samma.

Länst ner på varje guidesida finns ett formulär med en intresseanmälan (ej bindande) till guidningen. Vi återkommer alltid efter att fått anmälan per e-mail eller telefon för vissa kompletterande uppgifter och därefter ges en skriftlig bekräftelse på bokningen. En bokad guidning går att avboka fram till 24-timmar före guidningen utan kostnad, mer info om detta i villkoren för resp. guidning.

 

Betalning av en guidning

Vi fakturerar normalt en guidning genom att skicka en faktura per post eller e-mail med 30-dagars betalningstid fr.o.m. guidningsdagen. Vi fakturerar både till svenska adresser och till utländska. Vi fakturering inom EU (utanför Sverige) kan vi ställa ut fakturan exkl. moms om vi får ett EU momsregistering nummer, mottagaren är då skyldig att själv betala in momsen i det land som fakturan betalas. I samband med bokningen av guidningen måste villkoren för guidningen och dess betalning godkännas.

Vi accepterar även förskottsbetalning med t.ex. kort eller direktbetalning via bank för en guidning som då måste ske senast 3 bankdagar före guidningen och i Svenska kronor. Önskas ett specificerat kvitto skickar vi det per e-mail efter betalningen kommit oss tillhanda.

 Test