Guidning i Gamla Stan - Mord, död, bödeln och spöken

Guidningen "Mord, död, bödeln och spöken" i Gamla Stan i Stockholm är en härlig resa genom stadens hemska förflutna, här besöker vi Helvetet, avrättningsplatser, skampålen, spökhus och andra trevliga ställen.

Här berättar vi om hur bödeln hängde människor på Mynttorget, hur han plågade dem vid skampålen, rackare, lynchningen av en överbefälhavare som kanske var en statskupp. Vi får träffa tjuvar, prostituerade och andra mysiga personer.

Detta är guidningen för dig som vill ha en underhållande stund i Gamla Stan i sällskap med dina vänner och inte har svårt att sova på natten. Vi berättar om verkligt dokumenterad händelser, personer och spöken och det gör ofta det hela mycket värre, det har ju verkligen hänt - hualigen altså.

Bild på Slottsbacken framför StorkyrkanEn kuslig natt framför Storkyrkan. Foto: www.guide.gamlastan.se

Beskrivning av guidning i Gamla Stan

Guidningen "Mord, död, bödeln och spöken" i Gamla Stan i Stockholm är en av våra mest populära guidningar för grupper som skall ut och roa sig på kvällen, vad kan passa bättre än en start med hemskheter, vålnader och massmord. Har du utländska besökare lägger vi gärna till lite om sådant som rör deras länder om det är möjligt.

Är du en skolklass som vill ha en kul och underhållande guidning så är detta den rätta. T.o.m. skolelever brukar titta upp från surfen på mobilen när vi berättar om blodet som flyter längs gatorna och letar spöken i fönstren på Gamla Stans spökhus nr 1.

Välkommen till guidningen i Gamla Stan i Stockholm "Mord, död, bödeln och spöken".
GuideGamlaStanTest