Vi på GuideGamlaStan

Vi på GuideGamlaStan är olika personer beroende på vilken guidning, stadsvandring, frågesport eller företagsspel du är intresserad av. Nedan kan du läsa lite om oss och våra guidningar.

Bild på oss

Om oss

Vi som på GuideGamlaStan är guider med speciell kunskap om Gamla Stan i Stockholm, det har vi gemensamt. Vad som skiljer oss åt är att vi har olika special- och språkkunskaper och därför också koncentrerar oss på vissa typer av guidningar, allt för att du och din grupp skall få bästa möjliga information på ett underhållande sätt. Vi arbetar inte alltid heltid med guidningarna utan har oftast andra jobb på sidan av, det är ju så att antalet guidningar varierar beroende på årstid. Vi guidar dock alltid året runt.

 

Historiska guidningar & stadsvandringar

De historiska guidningarna och stadsvandringarna genomförs i första hand av Ulf som är vår huvudguide och har en mycket stor kunskap om Gamla Stan från 1000-talet och framåt. Ulf är också chefredaktör för StockholmGamlaStan som är Sveriges största webbplats om Gamla Stan, både avseende dess historia som dess byggnader, gator, torg mm. Läs mer om guidningar här.

 

Specialguidningar

Specialguidningarna genomförs av olika guider beroende på vilket ämne du vill att guidningen skall ha. Vi tar inget extra för att göra en specialguidning jämfört med en "vanlig" guidning så du kan (nästan) välja vilket ämne som helst. Det är vi ensamma om att kunna erbjuda i Gamla Stan. Vi har t.ex. genomfört specialguidningar med teman som Sophantering, Byggtekniker, Belysning, Brandförsvar, Polis och ordningsmakt, Avrättningar o.s.v. Läs mer om specialguidningar här.

 

Konstvandringar

Konstvandringarna genomförs i första hand av Ulf som har ett stort kunnande i Gamla Stans utomhuskonst, från 1600-talet fram till idag. Självfallet handlar en konstvandring också om konstnärerna som gjorde konstverken. Då antalet konstverk är så stort frågar vi alltid om vilken typ/tidsperiod du är mest intresserad av. Läs mer om konstvandringar här.

 

Stadsvandringar

Stadsvandingarna skiljer sig från den renodlade guidningarna med sitt lägre tempo och längre tid. Här tar vi oss extra tid vid varje stopp och hinner prata om vad vi ser mer ingående. Stadsvandingarna genomförs i första hand av Ulf och passar de verkligt intresserade. Läs mer om stadsvandringarna här.

 

Frågesport

Frågesport är utformad så att du som är ansvarig för gruppen kan genomföra den på egen hand, antingen på papper eller via mobiltelefoner. Vi tillhandahåller alltid att material, förutom själva mobiltelefonerna, som behövs. Vill du inte genomföra det på egen hand gör vi det åt dig på plats i Gamla Stan. Läs mer om frågesport här.

 

Företagsspel

Företagsspel är utformad så att du som är ansvarig för gruppen kan genomföra den på egen hand, antingen på papper eller via mobiltelefoner. Vi tillhandahåller alltid att material, förutom själva mobiltelefonerna, som behövs. Vill du inte genomföra det på egen hand gör vi det åt dig på plats i Gamla Stan. Läs mer om företagsspel här.

 

Med Bästa Hälsningar
Guiderna på
www.guidegamlastan.se

 Test