Stadsvandring i Gamla Stan i Stockholm

Vi på GuideGamlaStan erbjuder flera olika typer och teman av stadsvandringar för grupper i Gamla Stan i Stockholm. Det som skiljer en stadsvandring från våra "vanliga" guidningar är att den har ett lägre tempo, längre tid och mer utrymme för detaljer och frågor. Många gånger den populäraste formen att upptäcka Gamla Stan på för de verkligt intresserade.

Vår kunskap om Gamla Stan är ofta större än de flesta andra då vi ingår i gruppen med bl.a. StockholmGamlaStan och StockholmOldTown som är de största webbplatserna om Gamla Stan och som beskriver det mesta som finns där från 1000-talet fram till idag. Det gör att vi många gånger kan berätta mer än de flesta andra om stadsvandringens tema.

 

Bild på guidning

 

Stadsvandring i Gamla Stan i Stockholm

Varje stadsvandring beskrivs på en egen sida som börjar med ett antal ikoner som visar lite kortfattad information om stadsvandringen. Respektive ikon går även att välja för mer detaljerad info (testa gärna på ikonerna nedan). Alla stadsvandringar går att hitta i menyn längst upp till vänster under rubriken "Stadsvandringar".

Beräknad längd på stadsvandringen

Stadsvandringarna har alltid samma längd, 2 timmar. I ikonen ovan står det 2,0 vilket betyder att längden på stadsvandringen är ca 2 timmar och då hinner man med allt som är planerat för denna stadsvandring.

Längden på stadsvandringen kan göras kortare (vi rekommenderar inte kortare tid en 1,5 timme) och längre (med max 30 minuter) utan att priset påverkas. Justeringar inom detta intervall behöver inte meddelas i förväg utan går bra att bestämma på platsen. En förlängning utöver 30 minuter måste bestämmas i förväg då det påverkar vår planering och priset.

Max antal personer

Stadsvandringar är lämpliga för max 30 personer sedan måste gruppen delas upp i flera grupper, då priset är per grupp så innebär det också en ökad kostnad.

Vi rekommenderar grupper om max 25 personer då gränderna i Gamla Stan är smala och det kan vara svårt att höra och se allt om gruppen är för stor.

Pris på stadsvandringen

Stadsvandringarna har alla samma pris, 2.500 SEK + moms. Vi har inga priser som varierar beroende på gruppens storlek då arbetet är samma för oss oavsett gruppens storlek.

Rabatter ger vi dock om man bokar 2 stadsvandringar efter varandra (inte samtidigt för då behövs 2 guider istället för en). Se priser nedan.

2 stadsvandringar efter varandra samma dag: 4.500 SEK + moms

Språkalternativen för stadsvandringen

Stadsvandringar erbjuds normalt på språken Svenska eller Engelska men även Tyska och Franska är möjligt för några av stadsvandringarna.

Kombinera stadsvandringen med mat

Stadsvandringen kan kombineras med mat på restaurangen KaffeGillet som ligger mitt emot Storkyrkan i centrum av Gamla Stan. Vi tillhandahåller meny på både Svenska och Engelska som vi skickar direkt i samband med intresseanmälan. Det går även bra att få kaffe med kaka eller en öl, drink, glögg etc.

Vid bokning av restaurangen KaffeGillet kan vi även starta eller avsluta inne på restaurangen i deras 1300-tals valv. Vi kan t.o.m. börja stadsvandringen till kaffet eller avsluta stadsvandringen till fördrinken inne i restaurangen om så önskas.

Hörselhjälpmedel för stadsvandringen

Vi använder moderna hjälpmedel för att ge personer med nedsatt hörsel en möjlighet att höra bättre.

Vi går igenom funktionen detta flera dagar före stadsvandringen med resp. grupp där det finns personer med nedsatt hörsel och säkerställer att detta fungera före stadsvandringen börjar. Det kräver en mobil (iPhone eller Android) eller en pad (iPad eller Android pad).

Handikappanpassad stadsvandring

Stadsvandringarna i Gamla Stan är normalt inte handikappanpassade, det beror mer på Gamla Stan än guidningarna. Vi kan dock göra handikappanpassade stadsvandringar för grupper om så önskas, läs mer här.

Ikonerna ovan visar från vänster:

  • Beräknad längd på stadsvandringen (i timmar)
  • Max antal personer
  • Pris på stadsvandringen exkl. moms (Svenska kronor)
  • Språkalternativen för stadsvandringen
  • Möjligheten att kombinera med en måltid/kaffe/etc.
  • Hörselhjälpmedel
  • Handikappanpassad för personer med svårighet att gå

Under ikonerna på resp. sida kommer en beskrivning av stadsvandringen inkl. en ljudfil och/eller en video som ger en audio/visuell demo av stadsvandringen. Stadsvandringens rutt är beroende av start- och slutpunkt samt kan variera beroende på önskemål. När gruppen är så stor att den måste delas upp i två eller fler delar kommer inte varje grupp att gå samma rutt även om start- och slutpunkten är samma.

Länst ner på resp. sida finns ett formulär med en intresseanmälan (ej bindande) till stadsvandringen. Vi återkommer alltid efter att fått anmälan per e-mail eller telefon för vissa kompletterande uppgifter och därefter ges en skriftlig bekräftelse på bokningen. En bokad stadsvandring går att avboka fram till 24-timmar före start utan kostnad, mer info om detta i villkoren för resp. stadsvandring.

 

Betalning av en stadsvandringen

Vi fakturerar normalt en stadsvandring genom att skicka en faktura per post eller e-mail med 30-dagars betalningstid fr.o.m. dagen för stadsvandringen. Vi fakturerar både till svenska adresser och till utländska. Vi fakturering inom EU (utanför Sverige) kan vi ställa ut fakturan exkl. moms om vi får ett EU momsregistering nummer, mottagaren är då skyldig att själv betala in momsen i det land som fakturan betalas. I samband med bokningen av stadsvandringen måste villkoren för stadsvandringen och dess betalning godkännas.

Vi accepterar även förskottsbetalning med kort eller direktbetalning via bank för en stadsvandring som då måste ske senast 3 bankdagar före start och i Svenska kronor. Önskas ett specificerat kvitto skickar vi det per e-mail efter betalningen kommit oss tillhanda.

 Test