Stadsvandring i Gamla Stan - Konstverken och deras historia

Stadsvandringen "Konstverken och deras historia" är för dig som är konstintresserad, eller som vill veta lite om de offentliga konstverken utomhus i Gamla Stan. Det finns ingen annan plats, vad vi vet, som har så många offentliga konstverk utomhus i Sverige som Gamla Stan i Stockholm*.

I den här stadsvandringen besöker vi ett antal av dem och berättar deras historia, och deras konstnärs historia. Då det finns över 100 konstverk väljer vi ut ett antal baserat på dig och din grupp och ert intresse.

Detta är stadsvandringen för dig som gillar konst och vill få den presenterad och berättad om på ett trevligt och underhållande sätt, i ett lugnt tempo med tid för frågor mm.

Bild på JärnpojkenModer Svea högst upp på den östra sidan av Riksdagshuset. Konstnär Johan Theodor Lundberg (1852-1926). Foto: www.guidegamlastan.se

Beskrivning av stadsvandringen i Gamla Stan

Stadsvandringen "Konstverken och deras historia" är en promenad genom Gamla Stan där vi besöker ett antal offentliga konstverk utomhus. Har du önskningar om specifika konstverk och/eller konstnärer tar vi med det annars väljer vi ut ett antal konstverk som vi besöker som är speciellt intressanta och till viss del har ett gemensamt tema.

Några populära teman är "De Franska konstnärerna", "De mest kända konstnärerna", "1800-talets konstverk", "De första konstverken", "Det Kungliga slottets alla konstverk utomhus" samt "Riddarhusets alla konstverk utomhus". Visste du t.ex. att det första offentliga konstverket i Sverige finns i Gamla Stan? Eller att det minsta offentliga konstverket i Sverige finns i Gamla Stan? Inte, då är det kanske dags för en stadsvandring i konstens spår i Gamla Stan.

Välkommen till stadsvandringen "Konstverken och deras historia".
GuideGamlaStanTest