Stadsvandring i Gamla Stan - Från Kungliga slottet till palatsen

Stadsvandringen "Från Kungliga slottet till palatsen" i Gamla Stan i Stockholm är en promenad i Gamla Stan där vi tittar på det Kungliga slottet och några av palatsen. Vi berättar om byggnaderna och de som bodde där, allt från kungar och drottningar till adelsmän och adelsfruar. Vi berättar också om frillor och andra personer som bodde i där.

Stadsvandringen anpassas till dig och din grupp baserat på vad ni vill veta mest om, Kungliga slottet, olika palats etc. Har ni inga specifika önskemål sätter vi ihop en vandring där vi ser det som många tidigare deltagare har tyckt vara mest intressant.

Detta är stadsvandringen för dig som vill veta mer Kungliga slottet och de stora stadspalatsen i Gamla Stan, varför de ser ut som de gör, när de byggdes och av vem samt intressanta personer som bott där. Vi gör det på ett trevligt och underhållande sätt i ett lugnt tempo med tid för frågor mm.

Bild på Kungliga slottetLogården vid Kungliga slottet. Foto: www.guidegamlastan.se

Beskrivning av stadsvandringen i Gamla Stan

Stadsvandringen "Från Kungliga slottet till palatsen" i Gamla Stan i Stockholm är en upplevelse för intresserade av det Kungliga slottet och stadspalatsen. Här tar vi oss tid att berätta om det Kungliga slottet och hur arkitekten Nicodemus Tessin d.y. skapade den stora barockbyggnad som vi ser idag.

I denna stadsvandring får du reda på varför den norra längan i det Kungliga slottet har bestämt de flesta måtten, från längden och bredden till höjden och utformningen. Visste du t.ex. att delar av den Yttre Borggården är designad som en illusion och att de svängda flyglarna ursprungligen var tänkta helt öppna? Nej, vi trodde väl det. Då kanske du inte vet varför det saknas en stor staty mitt inne på den Inre Borggården? Lugn, vi vet och berättar gärna.

I den här stadsvandringen berättar vi dessutom om palatset som varit stadshus, fängelse, polisstation och mycket annat. Det finns dessutom ett annat palats som började som kloster. Det finns massor att upptäcka och få reda på om Gamla Stans palats och slott.

Välkommen till stadsvandringen "Från Kungliga slottet till palatsen".
GuideGamlaStanTest